За Knauf Insulation


Dr. Alfons N. Knauf

Karl Knauf
Кнауф е семейна компания, основана през 1932г. от братята Карл и Алфонс Н.Кнауф. Днес техните синове Николаус и Болдуин Кнауф ръководят компанията заедно и управляват успешно многобройните й подразделения с помощта на останалите членове на семейството.

Като мултинационален производител на строителни материали и конструкции, Кнауф все пак си остава семейна компания, въпреки размера и мащаба на своята дейност. Кнауф е постоянно развиваща се организация с ясна визия, конкретни правила за взимане на решения, иновативен дух и богатство на идеи, споделяни и доразвивани от всеки отделен служител.

След като стартира като производител на гипс в Германия, Кнауф разширява и разнообразява дейността си и се превръща в международна корпорация, която прави бизнес в целия свят, снабдявайки клиентите си с продукти и услуги като:

  • гипсови плоскости, сухи мазилки и други изделия от гипс
  • изолационни материали, в това число каменна минерална вата, стъклена минерална вата, екструдиран  пенополистирол  (xps), експандиран пенополистирол  (eps), полиуретан и комбинирани плоскости от дървесни частици (heraklith , heratekta, heralan, heradesign)
  • други материали като кесон, продукти за контактни фасади и т.н.